Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Heb je een klacht? Allereerst onze excuses!


Oplossen

Het is uiteraard vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals je die ervaren hebt van ons. Wij proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen. Mocht het toch het geval zijn dat je ontevreden bent over ons, laat het ons dan s.v.p. weten. Wij zullen er alles aan doen om de situatie naar tevredenheid op te lossen. 


Contact

Voor contact laat s.v.p. een bericht achter via ons contactformulier of per whatsapp 06 - 409 562 26. Je kunt binnen 24 uur een reactie verwachten. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan brengen wij je tijdig op de hoogte.


Bemiddeling

Mocht je het contact rechtstreeks met ons niet op prijs stellen, dan kun je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten. Zij zullen de situatie vervolgens bij ons in kaart brengen en bemiddelen indien en waar nodig.


Menu

Top